Arkiaktiivisuus kunniaan!!

02.07.2019

Työpäivä koneella tai toimistossa, autolla paikasta toiseen, vapaa-ajasta iso osa kuluu puhelinta selaten ja televiosio + sohva komboa tietenkään unohtamatta! Tämä on varmasti harmillisen monelle realistinen kuvaelma peruspäivästä. Tähän vielä lisäksi kaikesta arkisesta on tehty mahdollsiimman vähän rasittavaa ja aikaavievää; helposti käveltävätkin matkat voi taittaa sähköpotkulaudalla, kauppaostokset voi tehdä etänä, Wolt ja Foodora kuljettavat ruuan kotiovelle ja itse imuroivia imurimiakin taitaa olla markkinoilla.

Meille on luotu jalat ja kädet, joiden avulla liikkua ja toimia, joten käyttäkäämme niitä! Päivittäiseen energiankulutukseen vaikuttaa yllättävänkin paljon juurikin arkiaktiivisuus. Arkiaktiivisuus on asia, jota olisi mielestäni hyvä kuulua jokaisen elämään, ilman sen suurempia mietintöjä, että ”harrastan liikuntaa tai fyysistä tekemsitä”. Treenaaminen ja kuntoilu on sitten erikseen siihen päälle (mitä tietysti suosittelen kaikille), arkiaktiivisuudella tarkoitan kävellen kulkemista paikasta toiseen, kotitöitä, lasten kanssa leikkimistä, kauppaostosten tekoa..kaikkea tavallista elämään kuuluvaa. Nykyään tuntuu, että kaikesta kuitenkin pitäisi saada mahdollisimman helppoa, vaivatonta ja fyysisesti vähän rasittavaa. Kun nyt tekee siinä mielessä elämästään liian helppoa. tekee siitä tulevaisuudessa vain vaikeampaa. Yhä nuorempana tai ainakin ennen pitkää alkaa jokapaikkaa kolottaa ja vanhemmiten toimintakyky heikkenee vain aikaisemmin.

Itseäni ei tulla varmastikaan sähköpotkulaudan päällä näkemään; jos tulee niin kiire etten ehdi kävellen, niin sitten juoksen. Ja jos en ehdi sitenkään ja on joku ihan tulipalokiire, niin otan sitten vaikka taksin ☺ Siihen menevä rahasumma ainakin varmasti motivoi olemaan paremmin ajoissa!
Elämässä kannattaa pitää siihen kuuluvaa luonnollista toimintaa mukana, joka päivä! Silloin myös olo on oikeasti parempi, hartiakolotuksetkin vähenee, eikä painoakaan pääse niin helposti liiaksi kertymään kulutuksen ollessa korkeampi.

Aktiivista ja eloisaa kesää kaikille! <3

-Emmi-