Blogi - Kesälihakset kuntoon!

15.04.2018

Mitä ovat kesälihakset ja mitä etuja on kesällä treenaamisesta?

Pohditaanpas heti alkuun mitä ovat kesälihakset? No ainakin hauikset ovat selkeästi kesälihaksia, ne ovat kivasti esillä kylänraitilla, kun hihattomassa paidassa painelee menemään tai nostaa virvoketta suuhunsa kesäterassilla. Tietysti myös pohkeet ovat kesälihakset, kun vaatteet lyhenevät kesän tullen. Kesälihasten kuninkaat ovat tietysti ”sixpäkki” eli suorat vatsalihakset, joita tuuletat Vihnusbiitsillä tai Ruusiksen rannassa loikoillessasi.

No jos kuitenkin lopetetaan pohdinta tähän ja kerron, että kaikki lihakset ovat kesälihaksia. Myös kesällä tarvitset jokaista lihastasi! Mitä jos päättäisit, että hankit tai pidät yllä ympärivuotisen kunnon pelkän kesäkunnon sijaan? Aloitatko nyt vai syksyllä? Siinäpä ajateltavaa.

Kesä tekee vihdoinkin tuloaan ja tuo mukanaan paljon hyvää myös treenaamiseen. Lämmin sää ja pitkä valoisa aika ovat mitä parhaimpia treenibuustereita. Ainakin itselläni kesällä energiatasot nousevat ja hymy on herkemmässä. Kesällä saan irti enemmän treenistä, hiki virtaa helpommin ja palautuminen on tehokkaampaa. Mitä aktiivisempi olen kesällä treenien suhteen, niin sitä aktiivisempi olen myös kaikessa muussa kesä tekemisessä.

Lisääntyvä auringon valo on tärkeää käyttää täällä pohjolassa hyödyksi. Auringosta saamme meille tärkeää D-vitamiinia, joka auttaa pitämään luustoa vahvana ja sillä on myös todettu olevan vaikutusta ehkäisemään lihasväsymystä.

Kesällä ravinto muuttuu monella osittain myös erilaiseksi, helposti energiarikkaampaan rasvaiseen grilliruokaan. Lihomisen perus faktahan on liiallinen energiansaanti kulutukseen nähden. Treenaaminen pitää kulutuksesi suurempana kiihdyttäen aineenvaihduntaa treenin aikana, mutta se myös kiihdyttää treenin jälkeistä lepoaineenvaihduntaa pitkäksi aikaa.

Treenaamisen säännöllisyys ympäri vuoden on siis tärkeää ja tekosyitä on turha keksiä. Treenaamiseen ei mene päivästä, kuin tunti ja joka päivä ei edes tarvitse treenata. Treenata voit, miltei missä vain, mutta lihaskunto- ja voimatreenille parhaita paikkoja on kuntosali. Kun kelit lämpenee ja aurinko paistelee, niin meillä voit päästä tekemään lihaskuntotreenin myös ulkona esimerkiksi kahvakuula treenin merkeissä. Jäsenenä voit pistää liittymispyynnön Facebookin VIP-ryhmiin, jossa ohjaajat kertovat mahdollisesta ulkotunnista ennakkoon. Ryhmät löytyy nimillä Liikuntamaailma Tampere VIP ja Liikuntamaailma Nokia VIP. Kesälle on tarjolla myös ulkoliikuntaa kurssien muodossa. Lisätietoa löydät nettisivuiltamme klikkaamalla Aikataulut ja kurssit → kurssit.

Koko kropan lihaskuntoharjoittelua tarvitsevat kaikki! Kaikista tärkeimpänä, muista treenata tykkäämälläsi tavalla ja pitää tekemisessä ilo. Muista kuitenkin haastaa itseäsi, asettaa tavoitteita ja käydä välillä epämukavuusalueellasi, silloin sitä kehitystä tapahtuu!

Huippua alkavaa kesää kaikille! Pysytään kunnossa eikä vain kesäkunnossa!

Energisin kesäsporttiterveisin Jani Niemi!