Blogi - Lässähtääkö motivaatio ennen kuin pääset alkua pidemmälle?

04.09.2018

Lässähtääkö motivaatio heti alkuunsa?

Alkusyksy on parasta aikaa, koska se on kuin uusi alku! Kesällä on tullut liikuttua ehkä normaalia vähemmän ja syötyä epäsäännöllisesti. Olo tuntuu raskaalta ja kaipaat paluuta arjen rytmeihin ja rutiineihin. Haluat helliä kehoasi terveellisellä ja ravintorikkaalla ruoalla. Haluat liikkua taas säännöllisesti ja mahdollisimman monipuolisesti. Puhkut intoa ja energiaa ja asetat itsellesi uusia haasteita sekä tavoitteita. Motivaatio on huipussaan!

Kuinka usein tämä sama kaava toistuu, mutta tavoite jää saavuttamatta? Alkuinnostus lässähtää ja motivaatio ei riitä kovinkaan pitkälle. Parhaaseen lopputulokseen päästään, kun motivaatio kumpuaa sinusta itsestäsi. Sisäinen motivaatio tukee omien tavoitteiden toteuttamista ja lisää myönteistä ajattelua. Se mikä on aikaisemmin tuntunut pakkopullalta voi sisäisen motivaation kautta muuttua palkitsevaksi matkaksi kohti unelmiasi ja tavoitteitasi.

Suunnittele, sitoudu ja ennakoi

Pohdi mitä haluat saavuttaa ja ennen kaikkea miksi. Pidä nämä kirkkaina mielessäsi koko matkan ajan. Ne syyt, joiden vuoksi haluat päästä tavoitteeseesi, tulevat olemaan sinulle eteenpäin työntävä voima. Uuden rutiinin aloittaminen tai vanhan lopettaminen vaatii sitoutumista ja sinnikkyyttä. On tärkeää, että tiedostat sen. Mieti myös valmiiksi minkälaisia esteitä saatat kohdata matkasi varrella. Ennakoimalla mahdolliset kompastuskivet sinun on helpompi päästä niiden yli.

Aseta välitavoitteita ja palkitse onnistumiset

Pilko tavoitteesi pienempiin osiin eli välitavoitteisiin. Välitavoitteet auttavat sinua ylläpitämään motivaatiota ja saavuttamaan päämääräsi. On myös tärkeää, että tavoitteet ovat realistisia, jotta pääset kokemaan onnistumisen tunteita. Jokaisen onnistumisen myötä olet askeleen lähempänä sitä mitä haluat saavuttaa ja se, jos jokin on palkitsevaa. Voit myös konkreettisesti palkita itsesi esimerkiksi välitavoitteeseen pääsystä. Palkinto voi olla vaikka kasvohoito tai jokin ihana uusi treenivaate. Mieti mikä toimii omalla kohdallasi.

Ajattele positiivisesti

Kun kohtaat haasteen tai vastoinkäymisen, käännä negatiiviset ajatukset positiivisiksi ja yritä löytää asioista ne hyvätkin puolet. Jos esimerkiksi kuntosalille lähteminen tuntuu ylitsepääsemättömän vaikealta, tee tietoinen valinta ja lisää myönteistä ajattelua. Lähteminen on huomattavasti helpompaa, kun ajatukset kääntyvät väsymyksestä treenin positiivisiin vaikutuksiin kuten esimerkiksi hyvään oloon ja virkeyteen.

Löydä inspiraatiosi päivittäin

Etsi inspiraatiota ympärilläsi olevista asioista, tapahtumista ja ihmisistä. Unohda ennakkoluulot, kokeile rohkeasti uusia juttuja ja ole vastaanottavainen! Uusien kokemuksien myötä keräät inspiraatiota varastoon ja saatat oppia samalla jotain uutta itsestäsi ja vahvuuksistasi.

Toivottavasti sait ammennettua tästä tekstistä edes hitusen inspiraatiota tulevaa syksyä varten. Muista ettet ole yksin tavoitteidesi kanssa. Kuulut Liikuntamaailman jengiin ja meillä on tapana tukea toinen toisiamme. Jos motivaatio on hukassa tai alkuun pääseminen tuntuu vaikealta, me autamme!

Iloa ja energiaa kaikkien syksyyn! <3
Ilona