Blogi - Pieniä askelia

14.05.2018

Pieniä askelia

Kuka olen kaikista ihmissuhteistani huolimatta? Ei siis niiden ansiosta vaan niistä huolimatta. Tämä kysymys kysytään Dolanin kirjassa Pieni Askel. Hyvä kysymys, joka johdattaa itsen äärelle. Osaatko vastata siihen? Minä en osannut. 

Englannissa asuessani minulta kysyttiin: What makes you tik? joka yrittää kysyä hiukan samaa. Mikä saa sinut tikittämään? Minulta kysyttiin tämä, kun olin parikymppinen, en osannut vastata.

Jos otetaan kaikki pois, mitä jää jäljelle? Jos kuorin elämästäni pois ihmissuhteet, tapahtumat, paikat löydänkö itsen sisältäni?

Ihailen ihmisiä joilla on suunta, jotenkin he tietävät minne haluavat, miten sinne haluavat ja kenen kanssa sinne haluavat.

Ennen sillä ei ollut väliä, menin eteenpäin ajattelematta kovinkaan paljon ja elämä tuntui ihan hyvältä, en odottanut suuria, mutta kaikki mitä tein tuntui sillä hetkellä hyvältä. Jossain vaiheessa aloin epäröimään, olinko mennyt harhaan, onko asiat joita teen niitä asioita joita haluan tehdä. Mutta mitä tapahtui, että ylipäätään aloin epäröimään? Menetinkö uskoni itseeni? Ehkä. Miten löydän takaisin?

Kuka olen kaikista ihmissuhteistani huolimatta? Ei siis niiden ansiosta vaan niistä huolimatta. Kysyn itseltäni uudestaan. Palaanko ajassa taaksepäin ja pohdin millainen olin lapsena, nuorena ja aikuisena? Mikä on muuttunut vai onko loppujen lopuksi mikään muuttunut? Iloitsen edelleen samoista asioista, olen edelleen epävarma joistain asioista, enkä edelleenkään ole tehnyt suuria suunnitelmia. Nautin pienistä ja suurista asioista, ilahdun, suren, rakastan, olen tyytyväinen ja tyytymätön, kaikkea vuorollaan ja joskus yhtä aikaa. Herään joka aamu onnellisena siitä että on uusi päivä. Elän siis mielestäni erittäin hyvää elämää.

Joskus on hyvä pysähtyä pohtimaan elämän suuria kysymyksiä, ja joskus on ihan hyvä todeta että juuri näin on hyvä. Just näin.

Helena Toivonen
hyvinvointivalmentaja
mindfulness -ohjaaja