Blogi - Tietoa tuutin täydeltä

01.02.2019

Tietoa tuutin täydeltä

Tietoa on saatavilla ähkyksi asti, mutta se ei auta, jos yksilö ei koe informaatiosta syntyvää nettohyvää eli kaiken työn päälle tulevaa palkintoa, omakseen. Palkinnon pitää olla vielä sellainen, joka ravitsee sisimpiä arvojamme. Pikapalkinnoilla tässä kohtaa ei ole sijaa. Parhaiten toimii, jos tekeminen itsessään on palkinto.
Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että on tekemisestä niin innostunut, että se itsessään palkitsee ja antaa sitä kautta tyydytystä perimmäisille tarpeillemme, ja samalla vie meitä tavoitteeseemme.

Annan pari kuvitteellista esimerkkiä;
- Ylipainoinen innostuu liikunnasta niin, että paino laskee, koska liikkuu, ei siksi että yrittää muilla keinoin pudottaa painoa. Samalla koko elämä kehittyy terveellisempään suuntaan.
- Esimies on innostunut läsnäoloharjoituksista. Samalla kun oma stressitaso laskee, hän vie opittuja käytänteitä työyhteisöönsä, sekä ympäristöönsä, jolloin koko työyhteisön hyvinvointi nousee.
- Lääkäri määrää verenpainelääkkeet, ja antaa informaatiota, miten stressiä alentamalla ja töitä vähentämällä voisi päästä myös lääkkeettömäksi. Potilas syö lääkkeet, ei vähennä töitä, mutta aloittaa työmatkakävelyn, josta innostuu niin, että kävelee joka paikkaan. Vuoden päästä lääkkeitä ei tarvita koska, koko elämä on muuttunut rennommaksi kävelyn ansiosta.

Se, kuinka tietoa hyödynnetään, on yksilön vastaanottavuuden ja turvallisuudentunteen summa. Liian harvoin mietimme tiedon ja tapojen suhdetta, vaikka piintyneet tavat ohittavat muistin mennen tullen. Jotta informaatiosta saa kaiken hyödyn, kannattaa kysäistä itseltään mm seuraavia kysymyksiä;
- Olenko valmis sellaiseen muutokseen, jota tapojen muuttaminen minulta vaatii?
- Olenko valmis muuttamaan itseäni uusiin tapoihin?

Helena
haluaa auttaa ihmisiä löytämään oman hyvinvointitaituruutensa
ratkaisukeskeinen työnohjaaja ja mindfulness -ohjaaja